WARMTEWISSELAAR

WARMTETERUGWINNING MET KLIMAATUNIT !Warmteterugwinning


Warmteterugwinning zorgt ervoor dat jij bespaart op je gasrekening. Maar wat is warmteterugwinning, wat is een WTW-unit en met welke WTW-installatie wordt hiervoor ingezet?Warmterugwinning heeft te maken met ventileren. Bij conventioneel ventileren gaat er namelijk vaak warmte of koude verloren waarbij dit niet gewenst is. Terwijl in de winter de warmte in het pand vaak behouden zou moeten worden en in de zomer de koelte van het pand juist bewaard moet blijvenWarmteterugwinning met de klimaatunit


Met de klimaatunit van Alius en de integreerde Ziehl Abegg ventilatoren kan je tot wel 80% besparen op de energierekening door middel van de warmteterugwinning. De ingebouwde lucht-lucht tegenstroomwisselaar, ook wel de warmtewisselaar genoemd, in de Impaero klimaatunit zorgt namelijk voor het energiebehoud. Met deze WTW-unit is ventilatie volop mogelijk terwijl bijna alle gewenste energie (warmte of koude) in het pand blijft.

De warmtewisselaar heeft als voordeel dat het geschikt is tegen alle maten van vervuiling, het geen onderhoud behoeft en geschikt is voor een grote hoeveelheid lucht.Terugverdientijd


Wat is de terugverdientijd van zo’n systeem? In veel gevallen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar.

Warmteterugwinning gaat vooral om het besparen op de stookkosten en dus in veel gevallen een besparing op de gasrekening. In veel gevallen zorgt warmteterugwinning voor een besparing van 80% op de energierekening.
Kostprijs


Maar wat zijn dan de kosten van zo’n klimaatunit/WTW- installatie? De installatie wordt op maat gemaakt. Geen één unit is daarom hetzelfde. Het wordt namelijk gemaakt naar jouw wensen en behoeften. Wil je hier meer over weten? Vraag naar de mogelijkheden.

TEKENING - MATERIAAL

Visuele tekening van uitvoering!

De warmtewisselaar systeem aangebracht op het plan.

De materialen om ter plaatsen te installeren!

BEELDEN